Vores kurser og tilbud
Hjælp dit lokalmiljø med at komme misbrugsproblematikker til livs, ved at facilitere fysiske møder eller Online SMART Recovery møder. Der er også en bred vifte af muligheder for poster og roller i organisationen, tilgængelige for dig, der brænder for at hjælpe. Måske er det noget dig?
Professionel
facilitator
Online kurset sikrer at du kan tilegne dig stoffet i dit eget tempo og på det tidspunkt det passer bedst ind i dit program.
Frivillig
facilitator
Vores mest populære facilitator kursus. Du får en grundig indføring og indsigt i SMART Recoverys 4-Punkts Program®, SMART Recovery værktøjerne og meget mere.
Pårørende
facilitator
En overbygning til Frivillig Facilitator kursus. Dette kursus henvender sig til de der ønsker at tilbyde en støttegruppe for pårørende til mennesker med afhængighedsadfærd.
Hvem er vi?
SMART Recovery er unik på den måde det støtter mennesker der ønsker at stoppe forskellige afhængighedsadfærd. Måden hvor på vi træner den enkelte til at blive facilitator på er også helt unik. Vi mener at vores recovery koncepter, værktøjer og kvaliteten af vores mødefacillitering, spiller en væsentlig rolle i forbindelse med at hjælpe individer med at afstå fra deres afhængighedsadfærd og til at udvikle selvmestrings færdigheder, der gør dem i stand til at træffe sunde valg på deres vej igennem resten af deres liv.
Vores kursus vil hjælpe dig til at lære om mange veje til recovery. “Opdag Valgets kraft!”

Jan Frederiksen
Online uddannelsesleder
Jan har været i SMART siden 2010 og har haft mange frivilligheds roller igennem årene, b.la i bestyrelsen i landsforeningen SMART Recovery Danmark, pårørende og frivillig facilitator og i øjeblikket som projektleder i samarbejde med socialstyrelsen. Jan er kognitiv terapeut og bruger CBT værktøjerne meget i sin praksis og i sin hverdag.
Jan er udvikleren af SROL Danmark og har en vision om at gøre SMART Recovery Danmark Online (SROL) til et udviklende og aktivt fællesskab hvor deltagere kan samles og udveksle erfaring, uddanne sig samt debattere spændende emner i forhold til SMART’s 4 punkter.
Jan er glødende tilhænger af SMART Recoverys fokus på at hjælpe mennesker til at opdage at de altid har et valg og at fokusere på personlig udvikling og styrke. “Opdag Valgets kraft!”. Jan har selv benyttet SMART værktøjerne i sin egen proces og integreret dem som nyttige redskaber i hans hverdag, med stor succes og med øget livskvalitet som følge heraf.
Som du bevæger dig fremad i din udvikling, er det Jans håb at du finder, tiden du bruger på det frivillige arbejde, lige så berigende som han gør og at du vil finde stor glæde ved at give igen hvad du har erfaret og lært.
Jakob Mortensen
Facilitator
Det var lysten til at give noget til andre og lysten til at lære nyt, der fik Jakob Egeberg Mortensen til at blive uddannet facilitator i SMART. Via facilitatoruddannelsen har er han lært om gruppeledelse, gruppedynamikker og aktiv lytte teknik, lige som han er blevet klogere på begreber som recovery og empowerment.
Jakob faciliterer en SMART-gruppe og er også pårørende facilitator. Jakob er uddannet facilitator underviser og er for nyligt blevet en del af online underviser teamet.
Udover at undervise og facilitere, sidder Jakob også i bestyrelsen i Lyngby/Gladsaxe SMART Recovery lokalforening, hvor han aktivt er med til at gøre en stor forskel i lokalmiljøet. Dette er ikke gået ubemærket hen og Jakob har da også i 2020, modtaget årets handicappris i Gladsaxe, for sin indsats på et sårbart område med stort behov for ildsjæle.
Jakob er en meget værdsat ressource for SMART Recovery Danmark og vi er stolte af at have ham med på teamet og for at kunne give dig fornøjelsen af at modtage indsigtsfuld sparring, kompetent undervisning og deling af erfaringer fra en af vores allermest erfarne facilitatorer. Altid med et godt humør og et fantastisk nærvær.
Det offentlige behandlingssystem
Samarbejde med Gladsaxe
Rusmiddelcentret i Gladsaxe bruger SMART som en naturlig forlængelse af den eksisterende behandling til at fastholde struktur og facilitere fællesskaber, fortæller centerleder Karen Rude. Det er godt for såvel behandlingsresultaterne som for brugerne og deres familier, for når mennesker er færdige med et behandlingsforløb, har de brug for netværk, der forstår dem uden så mange ord.
FAQ
Hvis du ønsker at tage kurset på farten, kan du bruge din mobil telefon. Du kan også installere Moodle app’en på din mobil og indtaste den fulde adresse på online undervisningsplatformen (den du fik sendt da du blev tilmeldt kurset).
Alle materialer er inkluderet i kurset og ingen materialer derudover er nødvendige. Det kan dog være fordelagtigt at erhverve både facilitator håndbogen samt håndbogen til mødedeltagere.
På standard møder tager facilitatorerne udgangspunkt i specifikke emner, mødedeltagerne bringer op under check-in runden.
På et diskussions møde, bruger møde værten en eller flere øvelser fra udleverings ark i håndbogen, centreret omkring et SMART Recovery værktøj.
Vi tilbyder kontinuerligt undervisning, træning og supervision samt facilitatormøder og uddannelses zoom møder. Dette forudsætter dog at der er interesse og nok fremmødte. Du kan deltage uanset hvor langt du er i dit kursus, men får absolut mest ud af at have nået til modul 5.
Kontakt
Jan Frederiksen
online kursusleder
[email protected]
+45 22 38 66 56